maanantai 30. syyskuuta 2013

PLAGIAATTI

Raapaleella alaotsikko: "Vain scifi-kirjansa lukeneille".  Viittaa novelliin: Larri Niven:  Odotus. Kokoelmassa Huomispäivän maailmat, toim. Robert Silferberg, Gummerus 1971, ss 224-234.

***********

Minun piti kytkeä tietolaite tällekin planeetalle. Tulin simpanssipirun kanssa Marsiin viime vuonna. Rupesin asennuspuuhiin, kokosin koneen ja koplasin aurinkopaneelit paikoilleen. Laite toimisi kymmenet vuodet. Tietopiirien rinnalle valmistauduin kytkemään apinan hermoston. Kaikki oli valmiina, työntäisin simpanssin laatikkoon, kone yhdistäisi itsensä sen aivoihin ja käyttäisi niiden suunnatonta varastointikykyä hyväkseen. Minä katkaisisin apinan tietoisuuden heti koneen käynnistyttyä.
     Avasin oven. Kävelytin kaverin luukulle. Vaan vanhakin vitsi on ikävä, kun se sattuu omalle kohdalle. Apina tönäisi ensin.
     Edessäni on vielä viisi vuotta järkeä ja ymmärrystä, ennen kuin seuraava retkikunta saapuu. Mutta eniten harmittaa, etten ole edes omaperäinen. Tiedän plagioivani tässä istuessani Larry Nivenin novellia Odotus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti